NOVI SLUČAJ NASILJA U ŠKOLAMA

Provocirali pa sačekali i nokautirali sedmaša

28.10.2011 u 21:42

Bionic
Reading

S nastave je u petak izostao 13-godišnji učenik 7. razreda osnovne škole Mate Lovraka. Proveo je nemirnu noć, s bolovima glave i čeljusti, ujutro se nije dobro osjećao za odlazak u školu. Kod kuće će se odmarati i liječiti do srijede jer osjeća posljedice vršnjačkog nasilja od četvrtka u podne

Na rubu neograđenog školskog dvorišta šakom u lice udario ga je stariji učenik iz osmog razreda, uz poticanje još dva dječaka.

'Bez ikakvog razloga i povoda, oni su se na mene okomili u srijedu. Izazivali su, dobacivali, prijetili. U četvrtak su me dočekali izvan školske zgrade, opet provocirali, a osmaš me jako udario u lice. Pao sam ošamućen, napadači su mirno produžili, prijatelj me podigao, vratio u školu, gdje su izvješteni razrednik, pedagoginja i defektologinja. Pozvali su mamu s kojom sam otišao u Hitnu pomoć, u obiteljskoj kući', ispričao je jučer napadnuti dječak. Još je bio uzbuđen i u šoku, iako je pod lijekovima prespavao cijelo poslijepodne.

'Drugi učenik udario ga je šakom u donju vilicu. Uspaničen je, nije izgubio svijest, hematom 2x2 cm', opisao je dežurni liječnik. Iz Hitne su izvijestili i policiju, koja je s dječakom i njegovom majkom obavila razgovor.

'Moj je sin mirno i nenasilno dijete, tako ga odgajamo. Nije dao povoda za napad organizirane trojke. Među njima je ponavljač u razredu moga sina, stariji dječak koji je nagovarao osmaša na fizičko nasilje. Pitam se gdje i s kakvim ljudima živimo? Tražim sigurnost za svoje dijete', kaže ogorčena majka Mira. Jučer je Zdravko Matić, ravnatelj OŠ Mate Lovraka, očitovanje školske stručne službe poslao j Centru za socijalnu skrb i Policijskoj postaji Petrinja.

'Ovo je najteži incident među našim učenicima. Dogodio se izvan zgrade i školskog prostora, reagirali smo prema protokolu. Već u četvrtak na razgovor su pozvane majke napadača i napadnutoga, vjerujem da se ovako nešto više neće ponoviti', zaključio je Z. Matić.