ISTRAGA U TIJEKU

Provalnici ušli u kuću gradonačelnika Petrinje i sve porazbijali: Pljačka ili 'politički vandalizam' zbog ojkanja?

25.08.2018 u 16:23

Bionic
Reading

U noći s četvrtka na petak proovaljeno je u kuću petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića. S obzirom da se nalazi na godišnjem odmoru, nije siguran je li riječ o pljački ili, kako kaže političkom vandalizmu s obzirom da je u kući sve porazbijano. Dumbović je nedavno bio u središtu pozornosti jer nije podupro nastojanja branitelja da zaustave održavanja festivala ojkanja u Petrinji

Darinko Dumbović, petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik, koji je trenutno na godišnjem odmoru, potvrdio je za Jutarnji list da je u noći s četvrtka na petak provaljeno u njegovu kuću u Ulici Ivane Brlić Mažuranić u Petrinji. Vijest je potvrdila i sisačka policija, a što je i je li što otuđeno, policija će moći utvrditi tek po povratku vlasnika kuće.

'Čekamo povratak vlasnika kako bismo mogli utvrditi nedostaje li što iz kuće. Inače, kuća je osigurana od strane policijskih službenika', rekla je Natalija Mezak Dolenčić, glasnogovornica sisačke Policijske uprave.

Darinko Dumbović potvrdio je kako zbog ove situacije prekida godišnji i da je krenuo prema Petrinji s Korčule gdje je bio na ljetovanju.

'Što su lopovi odnijeli znat ću kad dođem doma, znam da su sve ispremetali, porazbijali prozor, vrata, onesposobili su alarm i video-nadzor', rekao je Dumbović.

Dodao je kako ne želi vjerovati da ovdje nije riječ samo o lopovima i pljački, nego o svojevrsnoj političkoj poruci zbog njegovih stavova i politike, što su nagađanja o kojima i njega pitaju.

'Znat ću više kada dođem doma, kada vidim je li riječ o pljački, ili političkom vandalizmu', rekao nam je Dumbović.

  • +10
Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Da podsjetimo, petrinjski gradonačelnik nije bio zadovoljan stanjem oko otkazanog festivala ojkanja, kada su organizatori iz SKD Prosvjeta otkazali smotru ojkanja zbog pritiska braniteljskih udruga.

Rekao je za Jutarnji nakon objave da je festival otkazan.

'Petrinja je slobodan grad, nitko se u njemu ne smije osjećati nesigurno i nedobrodošlo, posebice ne oni koji dolaze na festival pjevanja. Pritisaka je bilo na organizatora, što nije dobro, jer nitko ne može nekome dozirati slobodu i tražiti da se festival seli iz grada Petrinje u obližnje prigradsko naselje Jabukovac. Naime, i Jabukovac je Petrinja i ponavljam, svi ljudi dobre volje, dobro su došli u naš grad, koji je uvijek bio i jest kulturni multietnički grad.'