UZ PODRŠKU VJERNIKA

Protestantski svećenik odlučio promijeniti spol

23.04.2013 u 11:30

Bionic
Reading

Kako javlja Deutsche Welle, Evangelička crkva u Bavarskoj suočila se sa za nju nesvakidašnjom situacijom – omiljeni svećenik objavio je da je transrodan te da se oduvijek osjećao kao žena. Vjernici su izrazito pozitivno reagirali na svećenikovu objavu te mu pružili veliku podršku

'I na kraju, želim vam reći još nešto sasvim osobno. Moje posljednje godine bile su teške, osjećam se kao da sam prošao kroz pakao. No sada želim reći istinu: ja sam transseksualna žena', rekao je nedavno Andreas Zwölfer, evangelički svećenik. Obraćajući se svojoj maloj zajednici, glas mu je podrhtavao, jer uzbuđenje nije mogao prikriti. Njegova supruga cijelo je vrijeme stajala pored njega, a tako će biti i u budućnosti. Oni će ostati zajedno bez obzira na Zwölferovu promjenu spola.

Nakon što je završio svoj govor u maloj crkvi se prvih nekoliko minuta nije čula ni riječ. Ovu vijest očigledno nitko od oko 1.600 stanovnika malog mjesta Neufahrn u Bavarskoj nije mogao očekivati, iako je bračni par unaprijed najavio da će na kraju nedjeljne mise objaviti vijesti – kako privatne, tako i one vezane za samu župu.

Ostatak priče možete pročitati na stranici Deutsche Wellea.