pozivaju na udomljavanje

Prostori Dumovca potkapacitirani za smještaj 34 mačke i 180 pasa

18.11.2019 u 14:08

Bionic
Reading

Sklonište za nezbrinute životinje Dumovec u ponedjeljak je pozvalo građane da ih posjete te udome životinje jer su njihovi prostori potkapacitirani za smještaj 34 mačke i oko 180 pasa o kojima se brinu

Iz Dumovca su priopćili kako skrbe o novih 19 mladih mačića odbačenih u leglima i 15 odraslih koje su pronađene ozlijeđene. 'Sklonište nema odgovarajuće smještajne kapacitete za broj mačaka o kojima se trenutačno brine, pa im se hitno traži trajni dom', istaknuli su.

Upozoravaju da su neki mačići odbačeni tik nakon okota, što je zahtjevalo ulaganje iznimnih napora kako bi preživjeli. One ozlijeđene, ističu, preživjele su uz niz operacija među kojima su sanacije prijeloma stražnje noge, operacija velike trbušne hernije, saniranje krvarenja pluća i sl.

'Uz velik broj mačaka trenutačno se brinu i o 180 pasa koji čekaju udomljenje, a na privremenom udomljenju još je šezdeset pasa. Psi koji su na privremenom udomljenju kod volontera, traže posebnu skrb. Riječ je o štencima, starijim psima te onima slabijeg zdravlja', upozoreno je.

Iz Dumovca su izrazili nadanje da će što prije moći početi s gradnjom posebnog skloništa za mačke, a taj projekt žele financirati iz EU fonda.