POTVRDA IZ GRADA

Proračun pao, no Bandić ipak obećava besplatne knjige!

31.07.2015 u 16:54

Bionic
Reading

Zagrebačka Gradska skupština odbacila je u srijedu prijedlog rebalansa proračuna Milana Bandića, kojim se on trebao povećati za 205 milijuna kuna

Budući da su se iz tog iznosa trebali financirati udžbenici za zagrebačke srednjoškolce, činilo se da je ovo obećanje zagrebačkog gradonačelnika palo u vodu.

Podsjetimo, navedenih 205 milijuna kuna država bi trebala uplatiti Gradu nakon izgubljenog spora oko decentraliziranih funkcija. No neki zagrebački vijećnici postavili su pitanje hoće li se to dogoditi, kada će se dogoditi te što će biti ako neće.

'Što ako nam država ne vrati u ovoj godini 205 milijuna? Koje kapitalne projekte nećemo napraviti, a zacrtali smo? Pa zar ćemo građanima reći da smo se šalili?' pitao je predsjednik Skupštine Darinko Kosor iz HSLS-a. Neki gradski vijećnici ipak
su izrazili spremnost podržati onaj dio plana kojim su se trebali nabaviti besplatni udžbenici.

Kako je tportal u utorak, prije održavanja sjednice, dobio službene informacije od Grada da će udžbenici biti besplatni za sve osnovce i sve srednjoškolce s područja Grada Zagreba te da će ih oni čekati u školama, pokušali smo doznati kakvo je stvarno stanje stvari, tako da roditelji mogu znati trebaju li na vrijeme početi s kupovinom.

Iz Grada su nam kratko odgovorili da će Grad Zagreb za školsku godinu 2015 /2016. kupiti školske udžbenike za sve učenike koji pohađaju osnovne i srednje škole u Gradu Zagrebu te za učenike osnovnih i srednjih škola koji imaju prebivalište na području Grada Zagreba, a polaze osnovnu i srednju školu na području druge županije.

Učenici osnovnih i srednjih škola izvan Grada Zagreba koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu obvezni su obrazac zahtjeva za besplatne udžbenike, koji je objavljen na mrežnim stranicama www.zagreb.hr i popis udžbenika, ovjeren od strane škole, dostaviti na adresu: Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, 10000 Zagreb, Ilica 25, stoji u odgovoru iz Grada.

Na naša pitanja tko garantira za to i odakle će se nabaviti novac budući da rebalans nije izglasan, nismo dobili odgovor.