TRAŽE POMOĆ DRŽAVE

Propala borba protiv komaraca, Županja nemoćna

11.06.2014 u 18:46

Bionic
Reading

Unatoč nekoliko tretiranja komaraca sa zemlje na području Županje, najezda tih napasnika nije spriječena pa i dalje predstavljaju veliki problem u cijeloj županjskoj Posavini, potvrdio je danas gradski pročelnik za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Damir Parmać

Parmać je najavio kako će stoga gradske vlasti hitno od države zatražiti tretiranje komaraca iz zraka, odnosno zrakoplovima. Po njegovim riječima, razlozi neuspjeha u dosadašnjih ukupno tri tretiranja komaraca mogu se pronaći u činjenici da se županjska Posavina nekoliko tjedana nalazila pod ogromnim količinama poplavnih voda, što je pridonijelo razmnožavanju tih napasnika.

Propustom drži i to što se tretiranju komaraca prišlo segmetivno, odnosno jer se nije prvo napravio prsten oko cijeloga grada pa se područje sužavalo i ulazilo u svaku pojedinu ulicu.


'Međutim, da se to i napravilo bilo bi nešto bolje, ali nikako dobro', kazao je Parmaćidodao kako bi i u tom slučaju netretiran ostao veliki broj okućnica, vrtova i njiva. Naglasio je kako jedini uspjeh jamči 'aviotretiranje', i to ne samo područja grada Županje, već i susjednih općina Babina Greda, Bošnjaci i Štitar.

'Obratit ćemo se hitno Ministarstvu zdravlja i dokazati da je situacija ne samo u Županji, već i u drugim područjima s komarcima alarmantna i tražit ćemo od države aviotretiranje komaraca', kazao je Parmać.

Dodao je kako je dosadašnja tri tretiranja platila država, a grad Županja, ukoliko država ne pristane na aviotretiranje, spreman je platiti još jedno tretiranje koje bi obuhvatilo cijeli grad, za što gradske vlasti namjeravaju izdvojiti 87.000 kuna.