PAD U CRNO MORE

Pronađena druga crna kutija ruskog vojnog zrakoplova

28.12.2016 u 12:11

Bionic
Reading

Pronađena je druga crna kutija ruskog vojnog zrakoplova koji se srušio u nedjelju u Crnom moru, objavilo je u srijedu rusko ministarstvo obrane

'Druga crna kutija zrakoplova Tupoljev Tu-154 pronađena je i izvađena' u srijedu ujutro, objavila je ruska vojska. Pronalazak kutije omogućit će da se utvrdi uzrok nesreće u kojoj je poginulo 92 ljudi

Pronađeno je i 15 mrtvih tijela te više od 200 posmrtnih ostataka žrtava. Prebačeni su većinom u Moskvu na identifikaciju. Prva crna kutija pronađena je u utorak ujutro u 'zadovoljavajućem stanju'.


Istražitelji su ranije rekli da su pilotova greška ili tehnički kvar najvjerojatniji uzroci pada zrakoplova. U njemu se nalazilo 84 putnika i osmero članova posade. Među putnicima je bilo devet novinara te zbor i članovi plesne skupine ruske vojske koji su trebali u povodu Nove godine nastupati za ruske vojnike u Siriji.

Srušeni Tupoljev proizveden je 1983. godine. Dijelovi zrakoplova pronađeni su u Crnom moru na dubini od 50 metara, na oko 1,5 kilometara od ruske obale.

Nesreća se dogodila nedaleko od Sočija.