vremenska prognoza

Promjenjivo, nestabilno i osjetno svježije: Poboljšanje vremena tek kratko u četvrtak, a onda novi zaokret

24.08.2021 u 06:52

Bionic
Reading

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ponegdje i uz kišu, uglavnom na krajnjem istoku te u Dalmaciji gdje može biti i lokalnih pljuskova s grmljavinom

Popodne je poneki pljusak moguć i drugdje u unutrašnjosti. Ujutro u središnjoj Hrvatskoj i Gorskom kotaru mjestimice magla. Vjetar na kopnu uglavnom slab, tek navečer umjeren sjeverni i sjeveroistočni, predviđa Državni hidrometeorološki zavod.

Na moru će puhati umjerena bura, na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji s jakim udarima, podno Velebita i olujnim, te sjeverozapadnjak, a na krajnjem jugu još prijepodne jugo. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu većinom od 20 do 25, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 27 i 31 °C.

  • +11
Kiša ispraznila pulske plaže Izvor: Pixsell / Autor: Srećko Niketić

Što se izgleda vremena za iduća tri dana tiče, bit će promjenjivo i nestabilno te osjetno svježije. U srijedu će kiša biti najčešća u Dalmaciji gdje su lokalno vrlo vjerojatni i pljuskovi praćeni grmljavinom. U četvrtak najviše suhog i sunčanog vremena, a novo jače naoblačenje sa sjeverozapada s čestom kišom i pljuskovima s grmljavinom dolazi u noći na petak. Na kopnu će povremeno puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu umjerena i jaka bura, ponajprije pod Velebitom i s olujnim udarima, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak, a u drugom dijelu četvrtka i u noći na petak prolazno će biti i juga.