prognoza

Promjena vremena kreće već danas, pogledajte kakav je vikend pred nama

22.02.2019 u 06:37

Bionic
Reading

Zapuhat će umjeren, u drugom dijelu dana mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu će sjeverozapadnjak okretati na buru koja će jačati do kraja dana na jaku i olujnu s orkanskim udarima.

U unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno povremeno uz malo kiše, a uz osjetno zahladnjenje, krajem dana slaba oborina, ponajprije u višem gorju, može prelaziti u snijeg, prognoza je DHMZ-a za petak.

  • +20
U Zagreb stiglo najavljeno zahlađenje i vjetar Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Na Jadranu djelomice sunčano i uglavnom suho, a još tijekom jutra duž zapadne obale Istre magla i niska naoblaka. Prema kraju dana postupno kidanje naoblake. Zapuhat će umjeren, u drugom dijelu dana mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu će sjeverozapadnjak okretati na buru koja će jačati do kraja dana na jaku i olujnu s orkanskim udarima.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 10 do 15 °C.

U subotu i nedjelju djelomice ili pretežno sunčano, vjerovito i hladno. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna, na udare i orkanska bura. Početkom tjedna vjetar osobito u unutrašnjosti u slabljenju a temperatura zraka u porastu.