obavijest hak-a

Promet gust do pojačan, na nekim dionicama vozi se u kolonama i uz zastoje, na Bajakovu se opet čeka šest sati na izlazak iz Hrvatske

31.07.2022 u 09:31

Bionic
Reading

Promet je srednje gust do povremeno pojačan na većini cesta u smjeru mora, u priobalju te pojedinim graničnim prijelazima, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče na pojedinim dionicama vozi se otežano u kolonama u pokretu uz povremene zastoje. Pojačan je priljev vozila kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora iz smjera Jankomira (A2), a kod postaja Demerje i Lučko u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

  • +3
Ilustrativna galerija / Gužva na Lučkom u subotu, 30. srpnja Izvor: Cropix / Autor: Matija Đanješić

Na A3 Bregana-Lipovac kolona osobnih i teretnih vozila kod graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru istoka duga je oko deset kilometara. Na Krčkom mostu u oba smjera nema dužih kolona. Na državnoj cesti DC1 Karlovac-Knin-Split kod mjesta Krnjak vozi se otežano, zbog prometne nesreće. HAK vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Ilustrativan video / Gužva od Bregane prema Zagrebačkoj obilaznici od subote, 30. srpnja Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Na većini graničnih prijelaza, prema podacima HAK-a od 9.14, nema duljih čekanja za osobne automobile, osim na izlazu iz Hrvatske na Bajakovu gdje se čeka šest sati te na Tovarniku gdje se čeka tri sata.