SPLITSKI VJEŽBENIK

Prolaznike gađao zračnom puškom

Bionic
Reading

Nepoznata osoba vježbala je gađanje iz zračne puške na prolaznicima u srijedu navečer u Ulici Bruna Bušića u Splitu, pri čemu je lakše ozlijedila tri sobe, od kojih jednog maloljetnika

SPLIT - Prva žrtva nepoznatog pucača bio je Mateo B. (27) koji je oko 23.20 sati šetao uz Bušićevu ulicu kod broja 11 prema Vinkovačkoj, da bi u jednom trenutku dobio metak iz zračne puške u bedro, piše Slobodna Dalmacija.

Mladić je smjesta mobitelom pozvao Hitnu pomoć, pa mu je ozljeda na mjestu sanirana.

Nedugo nakon toga su po metak u stražnjicu dobili 14-godišnjak i Branimir Ž. G. (54) iz Splita. Dječak je bio na ulici, dok je Branimir otključavao vrata svoga stana u Bušićevoj 34, kad ga je metak pronašao.

Obojici je metak pustio krv na stražnjici, no odbili su liječničku pomoć. Policija radi na utvrđivanju identiteta pucača.

Mateo B.(29) je bio u društvu svoje djevojke kada ga je pogodio metak iz zračne puške.

'Šetao sam sa djevojkom, nedugo prije toga smo izašli iz autobusa, kada me nešto pogodilo. Odmah sam znao da nije u pitanju pravi metak, mada me zapeklo jako, ali sam znao da je ipak nešto jače od praćke. Ugledao sam rupu na hlačama, pa sam pozvao Hitnu pomoć za slučaj da mi je zrno ostalo u nozi. Pokušao sam pronaći od kuda je metak stigao, ali nisam uspio. Ispostavilo se da nema težih posljedica jer me metak samo okrznuo', izjavio je mladi Mateo B.