BANDIĆ GRADNJA

Projekt fontana kod NSB-a poskupio za pola milijuna kuna

  • Autor: VLM agencija
  • Zadnja izmjena 29.08.2011 20:50
  • Objavljeno 29.08.2011 u 20:44
Milan Bandić

Milan Bandić

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

U proračunu je za gradnju dviju fontana i pothodnika predviđeno deset milijuna kuna, no odlučeno je da će se graditi još jedan pothodnik

Još pola milijuna kuna (bez PDV-a) potrošit će se iz gradskog proračuna za izradu glavnih i izvedbenih projekata prema kojima će se graditi infrastruktura i pet fontana na livadi ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Gradonačelnik Milan Bandić s tvrtkama HPNJ+, Smagra, Projektni biro Naglić i Zem nadzor sklopit će dopunu glavnog ugovora vrijednog 2,4 milijuna kuna. Jedan je od razloga to što su u međuvremenu odlučili da će ispod livade izgraditi dva pothodnika, a ne jedan.

'Naknadno je utvrđeno da je potreban još jedan pothodnik prema Trnju s dva stubišta i jednom rampom za osobe s invaliditetom, izradit će se projekt klizališta za fontane u zimskom razdoblju i projekt automatskog sustava navodnjavanja zelene površine – piše u obrazloženju.

Pročelnik za izgradnju Davor Jelavić kazao je da će pothodnici biti na zapadu, od NSK prema zelenoj površini te na istoku, od zelene površine i budućih fontana do naselja Trnje. Fontane će se smjestiti na sredini livade, a u prvoj će fazi biti izgrađene dvije na sjevernom dijelu livade. Plan je da se fontane zimi prenamijene u klizališta.

Za prvi dio projekta gradnje fontana, što se najavljuje već godinama, a čemu se Vijeće gradske četvrti Trnje protivi, namijenjeno je deset milijuna kuna. To je gotovo polovica iznosa koji je ove godine namijenjen za uređenje javnih površina (ukupno 24 milijuna kuna).

Vijećnici s Trnja projekt nisu smatrali prioritetom u situaciji kada nema novca. Zalagali su se za to da se novac uloži u obnovu Trnjanske ceste od Slavonske avenije do Trnjanskog nasipa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi