nakon poplava

Proglašena prirodna nepogoda za jedan grad i više općina u Međimurskoj županiji

31.05.2023 u 10:18

Bionic
Reading

Međimurski župan Matija Posavec u srijedu je donio odluku o proglašenju prirodne nepogode poplave za područje jednog grada i osam općina, priopćili su iz Međimurske županije

Župan Posavec odluku o proglašenju prirodne nepogode poplave donio je nakon procjena šteta nanesenih nedavnim obilnim padalinama i izlijevanjima rijeka i potoka te na prijedlog jedinica lokalne samouprave. Prirodna nepogoda proglašena je za područje grada Murskog Središća te općina Donja Dubrava, Gornji Mihaljevec, Kotoriba, Selnica, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Vratišinec.

„Poplave i bujice uzrokovane dugim kišnim razdobljem u svibnju, uzrokovale su na području navedenih općina te grada Murskog Središća štete na građevinskim objektima, cestovnoj infrastrukturi, ratarskim i povrtlarskim kulturama i krmnom bilju”, poručuju iz Međimurske županije.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje gradska i općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o šteti nastaloj na području Međimurske županije.

  • +2
Mursko Središće - Pripreme za obranu od poplave u svibnju 2023. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL