dva umirovljenja

Procurilo kome je Kolinda Grabar Kitarović dodijelila povlaštene mirovine

18.11.2019 u 14:15

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, kao vrhovna zapovjednica Oružanih snaga, umirovila je dvije osobe, a N1 doznaje kako je riječ o vojnom ordinariju, monsinjoru Juraju Jezerincu i monsinjoru Jakovu Mamiću. Iz Ureda predsjednice nisu željeli otkriti imena osoba koje je predsjednica tijekom mandata poslala u povlaštenu mirovinu što se dodjeljuje zbog osobitog doprinosa razvoju Oružanih snaga

Od izvora bliskih predsjednici N1 je doznao kome je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kao vrhovna zapovjednica Oružanih snaga dodijelila dvije povlaštene mirovine.

Sukladno članku 5. Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba, Kolinda Grabar Kitarović donijela je dvije odluke o prestanku djelatne vojne službe i umirovljenju vojnom ordinariju, monsinjoru Juraju Jezerincu i monsinjoru Jakovu Mamiću, generalnom vikaru Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, doznao je N1.

Ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović nije želio otkriti imena osoba koje je tijekom mandata poslala u povlaštenu mirovinu što se dodjeljuje zbog osobitog doprinosa razvoju Oružanih snaga.