DR. ALAN BOSNAR

Priveden šef riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku

10.04.2013 u 20:59

Bionic
Reading

Dr. Alan Bosnar, predstojnik riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku, priveden je u srijedu u riječku policiju zbog sumnji u kaznena djela

Sve je još na samom početku istraživanja, službenih informacija o slučaju još nema, ali Novi list piše kako si neslužbeni izvori potvrdili da je Bosnar uhićen te da se s njim obavljaju predistražne radnje.

Velika tajnovitost i oskudnost informacija u ovom slučaju vezuju se i za tvrdnje da je predmet iz domene Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, a njihovi su slučajevi posebno u ovoj fazi tajna.

Neslužbeni izvori Novog lista tvrde da su sumnje vezane za nelegalnosti na riječkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na kojem je Bosnar predstojnik.

Navodno se istražuju putevi novca koje je Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku prihodovao od svojih djelatnosti, a posebno načini na koje su se ta sredstva raspodjeljivala. Neslužbeni izvori tvrde također da postoje sumnje u načine na koji je Bosnar raspodjeljivao te prihode i uloge koju je sebi davao u tome.

Dr. Alan Bosnar (52) predstojnik je riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku već devet godina, od 2004, naslijedivši na toj funkciji dr. Renatu Dobi Babić. Pročelnik je Katedre za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci od 2004. godine, a od 2008. do 2011. godine bio je prodekan za poslovne odnose na Medicinskom fakultetu u Rijeci.

Bosnar je u proljeće 2009. godine bio jedan od dvojice kandidata HDZ-a za dogradonačelnika Rijeke.