OCJENE NISU KLJUČNE

Privatni fakulteti dijele stipendije od 100.000 kn!

23.04.2015 u 12:02

Bionic
Reading

Još samo četiri dana traje prikupljanje prijava za natječaj na kojem možete dobiti punu stipendiju za jedan od šest poznatih hrvatskih privatnih fakulteta

Sedamnaest stipendija u ukupnoj vrijednosti od 1.700.000 kuna u zajedničkoj akciji podijelit će Večernji list i privatni fakulteti Algebra, Edward Bernays visoka škola za komunikacijski menadžment, Libertas, RIT Croatia, Veleučilište VERN' te Zagrebačka škola ekonomije i managementa.

Vlatka Matunec iz Večernjeg lista kaže nam da je zanimanje dosta veliko i podjednako za sve fakultete.

'Zainteresirani nam se javljaju svakodnevno; imamo pune ruke posla. Mlade najviše zanima pokrivaju li stipendije sve četiri godine studija. Naime uvjereni su da pokrivaju samo prvu godinu', objasnila je Matunec dodavši da je to prvi put da se dijele pune stipendije.

Godišnje školarine na navedenim fakultetima variraju ovisno o smjeru, no u prosjeku se kreću oko 30.000 kuna.

Mnogima bi posebno zanimljivo moglo biti to što odlučujući uvjet za dobivanje stipendija nisu srednjoškolske ocjene, već izrada projekta za program koji osoba želi upisati.

'Ocjene postaju važne tek kada smo u dilemi između kandidata koji su napravili podjednako dobre programe', rekla je Matunec.

Prijave se šalju isključivo preko Večernjeg lista, a sve informacije mogu se dobiti od Stipe Pendića preko mailastipe.pendic@vecernji.net. Pročitajte pravila natječaja i uključite se!

Proces prijave za stipendije je sljedeći:

1. krug: Popuni prijavni obrazac koji se nalazi na kraju teksta svakog fakulteta, pošalji motivacijsko pismo i svu potrebnu dokumentaciju. Sve to najkasnije do 17. travnja 2015.
2. krug: Izradi projektni zadatak ovisno o programu za koji se prijavljuješ najkasnije do 10. svibnja 2015.
3. krug: Izradi video u trajanju od minute. U videu predstavi sebe, svoje ciljeve, želje, inspiraciju, sve čime pokazuješ da si idealan kandidat za osvajanje stipendije, a 12 najboljih uradaka po izboru stručnog žirija bit će objavljeno na www.vecernji.hr, na kojem će onaj tko dobije najveći broj glasova čitatelja osvojiti 2000 kuna Večernjeg lista. Priliku za slanje videouratka imaš do 15. svibnja 2015.