ZLOČIN ZBOG NASLJEDSTVA

'Pristojni dečki' priznat će ubojstvo obitelji

12.10.2009 u 19:20

Bionic
Reading

Devetnaestogodišnji Nijemac koji je zajedno sa svojim vršnjakom suučesnikom ubio svoje roditelje i dvije sestre radi nasljeđivanja obiteljskog bogatstva, na suđenju će priznati krivnju, objavili su u ponedjeljak njegovi odvjetnici

ULM - Dvojica srednjoškolaca pištoljima su 9. travnja navečer pobila članove obitelji. Susjedi iz maloga mjesta Eislingena kažu da su to bili pristojni dečki koji su sudjelovali u dobrotvornim akcijama i pomagali napuštenim životinjama.

Prvo su ustrijelili sestre stare 24 i 22 godine koje su kod kuće u krevetu gledale televiziju. Zatim su otišli pred roditelje, 57-godišnjega oca i 55-godišnju majku, koji su večer proveli u obližnjem pubu te s njima krenuli prema kući, a ondje i njih ustrijelili.

Sutradan je mladić pozvao policiju i rekao da je netko provalio u stan i ubio mu roditelje i sestre. Policija nije našla ništa što bi upućivalo na provalu, ali je našla tragove baruta na rukama dvojice mladića.

Policija kaže kako je optuženi sin, a tada mu je bilo 18 godina, vjerovao da će naslijediti obiteljski novac iz švicarske banke, ako cijela obitelj pomre.

Suđenja, na kojem su se obojica pojavila u majicama s kapuljačama, trajat će do siječnja. Mediji ga neće pratiti jer su obojica bila maloljetna u vrijeme zločina.