VREMENSKA prognoza

Vakula najavio hladnoću za kraj studenog i početak prosinca kakva se ne pamti

25.11.2018 u 07:48

Bionic
Reading

Danas će prevladavati oblačno s kišom, češćom i obilnijom na Jadranu i u gorskim područjima. U Dalmaciji su mogući izraženi pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab i poslijepodne mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji jugoistočni

Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i južni vjetar, ponegdje s olujnim udarima, a navečer na sjevernom dijelu okrenuti na buru i sjeverozapadnjak. Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje meteoalarma za Istru, Kvarner, Liku i Dalmaciju

Najviša dnevna temperatura zraka od 6 do 11 na kopnu te između 13 i 18 °C na Jadranu.

Zoran Vakula, meteorolog HRT-a, najavio je izrazito hladan kraj studenoga i početak prosinca.

Vremenska prognoza za 25.11.2018. Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

'Temperatura zraka biti u padu pa će u utorak i srijedu mjestimice ponovno biti snijega, ali u malim količinama, najprije u gorju, zatim i po nekim sjevernijim nizinama, osobito u istočnoj Hrvatskoj. Od srijede većinom suho, ali još hladnije, uz jutarnje minuse diljem unutrašnjosti, pa i ponegdje blizu mora, a i najviša dnevna temperatura zraka u mnogim će mjestima biti kao malo kada u povijesti mjerenja potkraj studenoga i početkom prosinca', navodi Vakula.

Hrvatski autoklub javlja da su kolnici mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog povremeno jake kiše mjestimice je na kolniku moguće zadržavanje veće količine vode. Mogući su odroni.

Zbog magle mjestimično je smanjena vidljivost na cestama u Gorskom kotaru, a ima je i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila.

Zimsko je računanje vremena pa vozače motornih vozila podsjećamo da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Za sav promet zatvorena je dionica Jadranske magistrale (DC8) u Rijeci, od križanja ulice Žrtava fašizma prema Adamićevoj ulici.

  • +10
Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Na riječkoj obilaznici zbog zadržavanja vode na kolniku uslijed obilne kiše na vijaduktu Mihačeva Draga u smjeru GP Rupa vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Zbog radova, danas do 14:00 sati, na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni čvora Ivanja Reka na mostu Sava vozi se jednim trakom u oba smjera.

Zbog srušenog stabla prekinut je promet na državnoj cesti DC8 u Rijeci u ulici Šetalište XIII. divizije.