LIJEČENJE U NJEMAČKOJ

Prikupljen sav potreban novac za Enu Šarac

19.02.2013 u 16:48

Bionic
Reading

Osječanka Ena Šarac blizu je cilja, odlaska na operaciju tumora na mozgu s kojim se bori već 11 godina

Jesu li do današnjeg dana skupljena potrebna sredstva otkriva Enina majka, Biserka Šarac. 'Jesmo, uspjeli smo. Jučer smo išli po izvješće iz banke, skupljeno je 24.700 eura, tako da je to-to. Skupili smo, možemo reći, cijeli iznos', kaže Enina majka.Ovo bi trebala biti posljednja operacija u nizu.

'27. krećemo za Zagreb, tamo ćemo obaviti još jednu magnetsku rezonancu, 28. idemo za Muenchen, 1. idemo na prvi pregled i onda 4. kreće terapija. Vidjet ćemo koliko će biti potrebno i hoće li uspjeti s tih pet tretmana', naglašava Biserka Šarac.Uskoro bi trebao biti osnovan i Fond za djecu poput Nore Šitum i Ene Šarac. Postoji i prijedlog kako bi on trebao funkcionirati.

'Svakom zaposleniku bi se od plaće skinulo tri kune. Mislim da to stvarno nije neki veliki iznos, a na milijun zaposlenih, mjesečni priljev bio bi tri milijuna kuna. On bi samo u mjesec dana osigurao jedno skupo liječenje poput Norinog ili deset ovakvih liječenja poput Eninog', objašnjava mama Šarac.Fond bi značajno olakšao probleme bolesne djece i njihovih obitelji.

'To bi značilo da roditelji i djeca ne bi morali izlaziti u medije, tražiti od predivnih ljudi, koji su pomogli i nama i drugoj djeci', kazala je Biserka Šarac. Osječkoj heroini još uvijek možete pomoći pozivom na broj 060-800-335.