POVEĆAN DOTOK

Prijeti izlijevanje vode iz akumulacije Lešće

07.12.2010 u 17:30

Bionic
Reading

Područje nizvodno od Hidroelektrane Lešće očekuju poplave, točnije dionice uz korito rijeke Dobre bit će najvjerojatnije poplavljene, zbog izuzetno visokog vodostaja rijeke Dobre.

Visok vodostaj uzrokovalo je topljenje snijega, ali i kiše, pa je dotok vode u HE Lešće izuzetan te se očekuje izlijevanje voda iz akumulacije što će prouzročiti plavljenje kritičnih dionica uz korito rijeke Dobre nizvodno od HE Lešće, javlja Radio Mrežnica

'Zbog povećanog dotoka voda Dobrom u akumulaciju HE Lešće i neuobičajeno visoke vrijednosti temperature zraka za ovo doba godine što dovodi do daljnjeg otapanja snijega i u kombinaciji sa prognoziranim oborinama uzrokovati će veći porast vodostaja, te se očekuje izlijevanje voda iz akumulacije što će prouzročiti plavljenje kritičnih dionica uz korito rijeke Dobre nizvodno od HE Lešće', stoji u dopisu DUZS-a.

U Ogulinu su pripravni na povećani vodostaj rijeke Dobre, iako ona kod Đulinog ponora još nije prešla granicu ni poplavila cestu. Njihov zapovjednik JVP Marijan Kurelac kaže kako prate vodostaj.