RAZBOJNIŠTVO U UMAGU

Prijeteći pištoljem iznudili novac

18.10.2010 u 13:03

Bionic
Reading

Jučer, oko 45 minuta iza ponoći, na parkiralištu u Savudrijskoj ulici u Umagu dvojica mlađih muškaraca, 21-godišnji D. I. iz Novigrada i 22-godišnji Z. N. iz Bosne i Hercegovine, prijetnjom pištoljem iznudila su novac od 26-godišnjeg S. I., državljanina Makedonije

U sitnim noćnim satima na umaškom parkiralištu odigrala se prava mala drama. Dvojica razbojnika su najprije svojim automobilom mladom Makedoncu, koji je s Renaultom Cliom slovenske registracije upravo izlazio s parkirališta, prepriječila put, nakon čega su izašla iz svog vozila te prijeteći pištoljem zatražila da im preda novac.

Kako S. I. isprva nije bio voljan poslušati ih, udarili su ga, a nakon još jednog udarca po glavi i licu 'smekšao' se i dao im novac, nakon čega je uspio pobjeći.

Međutim, dok je policija obavljala obavijesni razgovor s njim, S. I. je zamijetio vozilo počinitelja te su policijski službenici krenuli u potjeru za njima. Automobil su zaustavili u obližnjoj ulici, a razbojnici su prilikom uhićenja policijskim službenicima predali i USB adapter s memorijskom karticom koji su otuđili iz vozila Makedonca.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, D. I. te Z. N. su provedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli.