ZATVOR PRIJE ZATVORA

'Prije prolaska Grabar Kitarović zaključali su nas u pogon'

04.03.2017 u 09:58

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je u sklopu svoga boravka u Požeštini posjetila je i Kazneni zavod u Požegi u čijem se krugu nalazi i tvornica Orljava i pokraj koje se mora proći da bi se došlo do uprave Kaznenog zavoda.

'Prije dolaska predsjednice došla je šefica i rekla da se zaključaju prednja i bočna vrata kako nitko od nas ne bi izašao van dok predsjednica bude prolazila'', ispričala je za Jutarnji list jedna od zaposlenica.

Luka Balenović, predsjednik Uprave Orljave,  demantira tvrdnje da su radnice zaključane ne bi li ih se spriječilo da se vide s predsjednicom.

'To su gluposti i izmišljotine. U vrijeme kada je predsjednica trebala proći, mi imamo gablec, pa žene izlaze van na bočna vrata zapaliti cigarete, jer tamo imaju klupe i pepeljare. Rekli smo da ćemo to zabraviti da žene ne izlaze na tu stranu, da ne bude sijelo dok Predsjednica prolazi, te da radnice koje žele zapaliti izađu na drugu stranu. Ne mogu vjerovati koliko je zlih jezika i što sve radnice mogu pričati', rekao je Balenović.