UMJESTO OD PONOĆI

Prijave za upise osmaša tek u podne - sustav ne funkcionira

26.06.2015 u 08:42

Bionic
Reading

Tek će od podneva učenici osmih razreda moći pristupiti prijavama elektroničkim putem na mrežnoj stranici Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole www.upisi.hr – priopćili su iz CARNET-a iako je aplikacija trebala biti dostupna od ponoći

Za učenike osmih razreda jutros su trebale početi prijave obrazovnih programa u srednjim školama koje žele upisati, međutim, prijavama je nemoguće pristupiti, a učenicima, koji prijavljuju najviše šest obrazovnih programa, zadnji rok ističe 8. srpnja, podsjeća HTV

Konačne ljestvice poretka bit će objavljene 11. srpnja, a broj slobodnih mjesta za jesenski rok 21. srpnja. Od samoga početka prijava programa na mrežnoj stranici www.upisi.hr učenici bi trebali moći pratiti bodovno stanje za svaki prijavljeni program pojedinoga kandidata.

U Nacionalnom informacijskom sustavu prijava i upisa u srednje škole učenike podsjećaju da svoju listu prioriteta pažljivo pripreme tako da na vrh liste postave program obrazovanja koji najviše žele upisati, a zatim i ostale, prema željenom redoslijedu.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je da se u školskoj godini 2015./2016. u programe redovitoga obrazovanja planira upisati ukupno 51.014 učenika, raspoređenih u 2.226 razredna odjela.