NADA ZA VARŠAVSKU

Prihvaćene žalbe stanara protiv Horvatinčića?

varšavska

varšavska

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damjan Tadić

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva prihvatit će žalbu građana protiv iskopa auto-rampe u Varšavskoj ulici u centru Zagreba koja je dio budućeg centra Cvjetni prolaz koji gradi poduzetnik Tomislav Horvatinčić, saznaje Novi list

U obranu prava građana protiv uzurpacije javnog prostora ustale su brojne udruge, a sukob s krupnim kapitalom kulminirao je uhićenjima prosvjednika koji su čuvali Varšavsku od mogućeg početka radova koje oni smatraju nezakonitima. Do sada je Ministarstvo odbio 569 žalbi građana protiv ovoga projekta.

'Ministarstvo žalbe rješava. Zakonski rok u kojem Ministarstvo treba riješiti žalbe je 60 dana od dana zaprimanja kompletne dokumentacije', priopćili su iz Ministarstva i podsjećaju da su zatražili od Grada Zagreba dokumentaciju, koju su uspjeli kompletirati iz drugog pokušaja, 15. siječnja, piše Novi list. Dalje navode da je termin izdanog rješenja Ministarstva o žalbama važan, jer će on utjecati na tempo izlaska Horvatinčićeve mehanizacije na Varšavsku, ali i na reakciju aktivista pobornika obrane pješačke zone.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi