lista želja

Prihvaćen Provedbeni plan Rijeke do 2025. godine vrijedan 2,4 milijarde kuna

27.04.2022 u 16:34

Bionic
Reading

Na kolegiju riječkoga gradonačelnika Marka Filipovića u srijedu je prihvaćen Provedbeni program Grada Rijeke za mandatno razdoblje od 2021. do 2025. godine, koji sadržava 73 mjere, vrijedne 2,4 milijarde kuna

Od toga 19 mjera, vrijednih 301,6 milijuna kuna, ima programsko obilježje i bit će financirane iz proračuna, a ostale su razvojne mjere, investicijske vrijednosti 2,1 milijardu kuna.

Za dio projekata koji su počeli osigurana je gotovo milijarda kuna iz europskih fondova, a za nove projekte potrebno je osigurati još oko 500 milijuna kuna.

Filipović je rekao kako vjeruje da će većina projekata, koji su temelj za daljnji razvoj grada, biti provedena do kraja mandata.

Vizija razvoja Rijeke do 2030. ima pet strateških ciljeva - Grad raznolikosti, Sveučilišni grad za novo doba, Multimodalno prometno čvorište, Pametan, zelen i čist grad te Regionalni hub za jugoistočnu Europu za razvoj i implementaciju pametnih rješenja u upravljanju gradom.

Planiraju se novi kapaciteti vrtića i škola, uređenje sportskih objekata, izgradnja stanova za mlade, više razvojnih projekata, razvoj sustava vodoopskrbe i toplinarstva.

Priprema se i unaprjeđenje javnoga prijevoza pa je za svibanj najavljen natječaj za uređenje kompleksa na Žabici, koji obuhvaća autobusni kolodvor, garažu i komercijalni dio, nakon kojega bi trebao biti odabran partner za realizaciju tog projekta.