JADNA NAM BORBA PROTIV KORUPCIJE

Priča o nepravilnostima u MORH-u završila na Bandiću

17.02.2009 u 15:14

Bionic
Reading

Saborska je oporba danas upozorila da državni revizori godinama uzaludno upozoravaju na iste propuste u pojedinim ministarstvima, a najviše je spominjano Ministarstvo obrane, kojemu je revizija ponovno utvrdila nepravilnosti u javnoj nabavi

Nenad Stazić (SDP) upozorio je da je gotovo 72 posto onoga što je MORH lani nabavio nabavljeno uz izuzeće, te da su revizori slične propuste utvrdili i prethodnih godina.

'Ministarstvo je prihvatilo nalaze i preporuke i opet nije učinilo ništa', kazao je Stazić, ocijenivši kako 'bi se tu dala primijeniti poslovica o karavanama koje prolaze i kućnim ljubimcima koji na njih laju'.

Stazić se pritom pozvao na nalaze revizija od 2004. nadalje, na što ga je Berislav Rončević (HDZ), koji je 2007. bio na dužnosti ministra obrane, upozorio kako je u 2003., dok je ministrica obrane bila SDP-ovka Željka Antunović, u MORH-u bilo više od sto milijuna kuna nepravilnosti vezanih za javne nabave.

Stazića je upitao 'je li možda koji milijunčić završio u partijskoj blagajni'.

Kolegama iz SDP-a Božica Šolić (HDZ) je poručila da bi se, umjesto MORH-ovih, trebali pozabaviti i nalazima revizije za Grad Zagreb, u kojem se, tvrdi, najviše krši Zakon o javnoj nabavi.

'Kilometar nogostupa širine 80 cm u Ogulinu košta 300.000 kuna, a u Zagrebu, u Brezovici, kilometar istog takvog nogostupa košta milijun kuna. Napadate MORH zbog nepravilnosti u javnim nabavama, a nitko ovo ne spominje, a zna se tko vodi grad Zagreb', rekla je Šulić.