DRSKA KRAĐA

Prevarantice ukrale dvjema staricama 58.000 kuna

30.03.2010 u 15:29

Bionic
Reading

Policijska uprava primorsko-goranska bilježi dva nova slučaja drske krađe, a žrtve su ponovno starije osobe, ovoga puta dvije starice iz Rijeke koje su nasjele na priče o osvojenim nagradama te otvorile vrata svojih domova dvjema nepoznatim ženama

Jedna od njih je kriminalistički obrađena. Radi se o 35-godišnjoj Čabranki, koja je u društvu s još jednom ženom 26. veljače kucala na vrata stana u Ulici Antuna Barca u Rijeci te 83-godišnjoj starici ponudila nagradu. Iako je starica odbila nagradu, Čabranka ju je upitala za put do toaleta i ušla u stan. Dok je starica razgovarala s pomagačicom, kradljivica se dočepala 23.000 kuna.

Osnovano se sumnja se da je i 8. ožujka u stanu u Cavtatskoj ulici u Rijeci na isti način počinila drsku krađu, ovog puta na štetu 78-godišnjakinje. Dvije žene pozvonile su na vrata stana oštećene rekavši joj da je osvojila nagradu - aparat za masažu. Nakon što ih je pustila u stan, demonstrirale su joj rad aparata te, iskoristivši njezinu nepažnju, iz stana ukrale oko 35.000 kuna. Nakon desetak minuta drske kradljivice napustile su stan, rekavši joj da će joj aparat biti isporučen poštom.

Drska kradljivica iz Čabra kazneno se prijavljuje redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.