ZBOG NAGOMILANIH DUGOVA

Pretukao staru tetku jer mu nije dala novac

07.03.2011 u 17:09

Bionic
Reading

Nasilni nećak iz Gornjih Bogićevaca kod Nove Gradiške ne smije se približiti svojoj tetki na udaljenost manju od pet metara. Zabranu je zaradio nakon što je nesretnu staricu istukao kada mu je odbila dati novac koji je od nje pokušao iznuditi kako bi platio svoje nagomilane dugove

U tetkinu kuću nasilnik je banuo u subotu, oko osam sati ujutro. Zatražio je od 77-godišnje tetke da mu da novac za hranu i za njegove dugove. Nakon što mu je starica rekla da nema novca, nećak ju je najprije izvrijeđao, a potom ju je i fizički napao, izudaravši ju šakama.

Naknadno se ispostavilo da je nećak u tetkinu kuću došao naoružan nožem i tko zna kako bi sve to završilo da zapomaganje nesretne starice nije čuo 47-godišnji mještanin koji je u tom trenutku prolazio pored kuće u kojoj se odvijala drama. Čim je začuo pozive upomoć, prolaznik je bez razmišljanja pohitao u pomoć starici, no kada je ušao u kuću razjareni je 53-godišnjak nasrnuo i na njega. Hrabri prolaznik ipak nije ustuknuo. Kako bi zaštitio staricu, izgurao je nasilnika iz kuće u dvorište, no ovaj je tada iza pasa izvadio nož. U hrvanju prolaznik je ipak uspio svladati nasilnika i oteti mu nož.

Na mjesto događaja ubrzo je stigla i policija koja je odmah uhitila 53-godišnjaka kojemu je izrečena i zabrana približavanja žrtvi nasilja na udaljenost manju od pet metara, u trajanju od osam dana. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški za nasilje u obitelji, a zbog počinjenog kaznenog djela iznude prijeti mu kazna od jedne do pet godina zatvora.