HDZ ŽESTOKO PO HDSSB-U

'Prestanite se inatiti i derati građanima kožu s leđa'

06.03.2013 u 13:37

Bionic
Reading

Čak deset tisuća potpisa Osječana prikupili su volonteri, članovi i simpatizeri HDZ-a na zahtjev Vodovodu Osijek za sniženje cijene vode, nakon što je ta tvrtka u suradnji s Gradom najavila kupnju 40.000 zastava RH kako bi ih poklonila urednim platišama

'Ako Vodovod Osijek ima 600.000 kuna – s PDV-om čak 750.000 – da u ova teška recesijska vremena baci na zastave, znači da od svojih usluga ostvaruju višak prihoda i imaju dovoljno prostora za sniženje cijene vode. Našim sugrađanima, koji usprkos skromnim prihodima uredno podmiruju račune za vodu, to bi puno više značilo nego da na poklon dobiju državnu zastavu. To su potvrdili s deset tisuća svojih potpisa koje smo po hladnom i kišnom vremenu prikupili za nepunih mjesec dana, od 7. veljače do jučer, 5. ožujka', rekao je danas novinarima Damir Kramarić, predsjednik GO HDZ-a Osijek.

Inat dvojice barjaktara

Očitavši u tim potpisima raspoloženje većine Osječana, Kramarić je ustvrdio kako su time gradonačelniku Krešimiru Bubalu i direktoru Vodovoda Ljubomiru Novoseliću poručili da im se 'prestanu inatiti i derati im kožu s leđa', što je 'palac dolje vladajućoj politici Grada na čelu s gradonačelnikom Bubalom'.

Poništenje natječaja za kupnju zastava RH, jer nijedna od četiriju ponuda ne odgovara propisanim standardima izgleda hrvatske zastave, o čemu je Novoselić jučer izvijestio novinare, Kramarić je protumačio razumijevanjem te poruke Osječana nezadovoljnih idejom 'barjaktara Novoselića i Bubala'.


'Kako nisu imali drugog izlaza, jučer su izvukli tu priču i našli dobar izgovor za poništenje natječaja, a projekt kupnje i podjele zastava do izbora će se izgubiti. Jučer sam saznao i da je ta pametna marketinška ideja bila jedna od prvih njihova novog marketinškoga gurua, Branka Vrbošića, otkako je za visoku plaću, a bez javnog natječaja, u Vodovodu Osijek zaposlen kao pomoćnik predsjednika Uprave za marketing i odnose s javnošću', dodao je Kramarić.

Kandidati 'bezveznjaci'

Na optužbu bivšega gradonačelnika i kandidata HSP-a AS, Gordana Matkovića, objavljene u Glasu Slavonije, da najveće nacionalne stranke za gradonačelnike kandidiraju 'bezveznjake', Kramarić je odgovorio da ga je upravo Matković molio da na njihovoj listi bude kandidat za dogradonačelnika, a kada je odbijen dobio je prostor u lokalnom dnevniku kako bi se za račun HDSSB-a obračunao s političkim konkurentima.
'Zašto ne kaže kako se ponovno približava HDSSB-u i trguje za predstojeće lokalne izbore', pitao je predsjednik osječkog HDZ-a.

Njihov kandidat za gradonačelnika, Dražen Vidović, na kojega se Matkovićeva opaska očito odnosila, jer se politikom tek odnedavno bavi, to je kratko komentirao rekavši kako ga je život naučio da nikoga ne podcjenjuje, jer 'ako o nekomu govoriš ružno, više govoriš o sebi nego o njemu. Zato ću u kampanji poštivati sve svoje protukandidate, a kvalitetnim projektima pokazat ćemo da smo najbolji', poentirao je Vidović.

Pozornim pregledom državne zastave u stranačkim prostorijama osječkog HDZ-a, novinari su uočili kako niti ona u pojedinim detaljima ne odgovara strogo propisanim standardima, kao niti zastave na pročeljima najviših državnih institucija i ustanova.