HEROJ OBRANE DUBROVNIKA

Preminuo Josip Kukuljan

23.08.2013 u 18:11

Bionic
Reading

Josip Kukuljan, dugogodišnji djelatnik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, preminuo je jučer u Rijeci u 70. godini života

Kukuljan je tijekom karijere obnašao visoke dužnosti načelnika Policijske uprave primorsko-goranske i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te savjetnika ministra unutarnjih poslova.

Jedan je od najzaslužnijih za stvaranje i ustroj hrvatske vojske i policije na riječkom području, a potom i za obranu i oslobođenje Dubrovnika. Posebne zasluge ima i za organiziranje obrane i priprema za Domovinski rat na području tadašnje Općine Crikvenica, naročito u vrijeme formiranja 155. brigade.

U razdoblju 1997. do 2001. godine bio je saborski zastupnik u Županijskom domu Hrvatskog sabora, potpredsjednik saborskog odbora za Hrvatske branitelje iz Domovinskog rata te član saborskog odbora za Ustav i poslovnik u Županijskom domu.

Josip Kukuljan rođen je 1943. godine u Turopolju, pored Velike Gorice. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te 16. veljače 1983. godine stekao akademski stupanj magistra ekonomskih znanosti.

Komemoracija njemu u čast održat će se u ponedjeljak, 26. kolovoza, u 12 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, a posljednji ispraćaj uz počasne straže započinje istog dana oko 16.15 sati na gradskom groblju u Novom Vinodolskom. Pogreb je nakon toga u 17 sati.