naselje crvene kuće

Premijer uručio ključeve vlasnicima POS-ovih stanova u Zadru

11.07.2023 u 19:15

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u utorak na svečanosti primopredaje ključeva vlasnicima POS stanova u naselju Crvene kuće u Zadru te istaknuo da se takvim stanovima stvaraju preduvjeti za demografsku revitalizaciju

"Ovo naselje, u kojemu su sagrađene zgrade sa stanovima za hrvatske branitelje i socijalni stanovi, sjajan je primjer kako grad Zadar transformira i nekadašnje vojarne i državno vlasništvo u nove projekte na korist svojih građana i mladih obitelji", izjavio je premijer na primopredaji ključeva.

Zahvalio je Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) i svim ljudima koji su vodili projekt, a posebno Gradu Zadru koji je dao zemljište i osigurao komunalnu infrastrukturu.

  • +14
Zadar: Premijer Plenković sudjelovao na svečanosti primopredaje ključeva POS-ovih stanova Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Premijer je istaknuo da je riječ o projektu koji se realizirao u zahtjevnom vremenu, koronakrize, energetske krize i rasta cijena građevnog materijala.

"Zbog toga je ovaj uspjeh još veći, osobito kada znamo da u Zadru postoji 536 ovakvih stanova, da ih je na razini Zadarske županije oko 650 i da ćemo s entuzijazmom poduprijeti sve nove inicijative i ideje koje će pomagati mladim Zadrankama i Zadranima", dodao je Plenković.

Ravnatelj APN-a Dragan Hristov zahvalio je stanarima na strpljenju jer se moralo dulje čekati na dovršetak stanova, a riječ je o stotinu stanova na pet etaža i 164 parkirališnih mjesta. Cijeli projekt vrijedan je oko 8,5 milijuna eura.

Riječ je uglavnom o stanovima veće kvadrature za koje nije bilo dovoljno interesa iako je početna cijena bila 1193,44 eura. Do potpisivanja ugovora cijena je porasla na 1266,55 eura.

Za neprodane stanove bili su zainteresirani Ministarstvo obrane i Grad Zadar, na kraju je postignut dogovor po kojemu će ministarstvo i grad dobiti po šest stanova.