obljetnica

Premijer Plenković posjet Varaždinu počeo obilaskom Varteksa

20.02.2019 u 15:40

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković počeo je posjet Varaždinu u srijedu popodne obilaskom tekstilne tvrtke Varteksa te sastankom s Upravom društva na čijem je čelu odnedavno hrvatski poduzetnik i investitor Nenad Bakić, koji je novinarima rekao da su u Varteksu moguća nova zapošljavanja

S premijerom Plenkovićem su i ministar gospodarstva Darko Horvat, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ministar uprave Lovro Kuščević. Oni će u večeras biti na svečanosti u povodu 29. obljetnice osnutka Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice.

Prije nego što je s premijerom obišao pogone, Nenad Bakić je rekao u izjavi za medije da je Varteks spreman za moguća nova zapošljavanja.

'Mi smo spremni primiti svakog zaposlenog koji će nam se vratiti. Vjerujemo da mnoge tekstilne tvrtke neće preživjeti ovu krizu u tekstilnoj industriji i nadamo se da ćemo biti dovoljno brzi i sposobni da privučemo i kapital koji će nam omogućiti da zaposlimo i do tisuću novih ljudi. Ako bi neke tvrtke ovdje propale, otvorili bismo ponovno i drugu smjenu', rekao je Bakić.

Među planovima koje je nedavno najavila Uprava, Varteks će do kraja godine povećati proizvodnju kaputa za 50 posto. Namjerava povećati i planirane prihode od maloprodaje. Otvorit će nove prodavaonice u Puli, Koprivnici i Zagrebu, a prodajni prostor ponovno je otvoren i u Metkoviću.

Nakon Varteksa premijer će obići i poslovni sustav Vindiju, a poslije toga vojarnu 7. gardijske brigade Puma, gdje će ga dočekati načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov. Riječ je o vojarni u koju se, nakon Vukovara, Sinja i Ploča, prije dva mjeseca vratila Hrvatska vojska.

  • +11
Andrej Plenković u Varaždinu Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Prije svečanosti u povodu 29. obljetnice županijskoga HDZ-a, premijer će u hotelu 'Turist' biti na potpisivanju ugovora 'Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždinske Toplice', vrijednog 62 milijuna kuna, što je samo dio investicije od 1,78 milijarda kuna, koliko će se u sedam raznih projekata aglomeracija uložiti na području Varaždinske županije.