STANJE NA CESTAMA

Prekinut promet na A3 između Križa i Popovače zbog teške prometne nesreće, kamion probio ogradu, jedna osoba smrtno stradala

02.09.2022 u 18:53

Bionic
Reading

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac prekinut je promet zbog prometne nesreće između čvorova Križ i Popovača, a obilazak je županijskom cestom ŽC3124 između čvorova Križ i Popovača u oba smjera, priopćio je u petak Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A3, između Križa i Popovače u smjeru istoka, je nešto nakon 17 sati došlo do prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo jedno teretno vozilo i tri osobna automobila, potvrdila je PU sisačko-moslavačka, javljaju 24sata.hr. Kamion je navodno probio zaštitnu ogradu. U nesreći je poginula jedna osoba.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče, kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba, nema dužih čekanja. Kolona vozila između naplatne postaje Demerje i čvora Lučko (novi dio nakon izlaska na NP Demerje) u smjeru Zagreba duga je oko jednog kilometra.

Na A2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru GP Macelj kolona vozila duga je oko jedan kilometar.

Na A3 Zagrebačkoj obilaznici, povećana je gustoća prometa između čvora Jankomir i čvora Ivanja Reka u oba smjera. Vozi se usporeno u koloni uz povremene zastoje, uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat. Prometna nesreća je između čvora Lučko i čvora Jankomir u smjeru Bregane (zapada).

Zbog vjetra je na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).