USPJEH POLICIJE

Prekinut lanac proizvođača i dilera droge u Sisku

19.02.2013 u 16:09

Bionic
Reading

Sisačka policija prekinula je lanac proizvođača i raspačivača droge koji su organizirala sedmorica Siščana i trojica Zagrepčana u dobi od 23 do 32 godine, objavljeno je na konferenciji za novinare u sisačko-moslavačkoj Policijskoj upravi

Nakon tromjesečne kriminalističke istrage, službenici Odjela kriminaliteta droga sisačko-moslavačke Policijske uprave prijavili su ih za kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a 31-godišnji Siščanin počinio je i kazneno djelo omogućavanja konzumacije droga.

'Organizator lanca bio je 25-godišnji Siščanin, koji je dogovarao nabavu droge u količinama od pola kilograma iz Zagreba. Pretragom više stanova i automobila u Sisku i Zagrebu od osumnjičenih smo oduzeli 1,1 kilogram marihuane, 11.600 kuna namijenjenih trgovini, dvije digitalne vage i drugi pribor. Pri pretrazi stana 31-godišnjaka on je najprije pokušao uništiti drogu, a zatim je pobjegao kroz prozor, ali je brzo uhićen', rekao je voditelj Odjela kriminaliteta droga Mato Vukoja.

Sve što je kod osumnjičenika pronašla, policija je od njih oduzela.

Petorica uhićenih predana su pritvorskome nadzorniku sisačko-moslavačke Policijske uprave, a sudac istrage Županijskoga suda odredio je 25-godišnjaku mjesec dana istražnog zatvora.