STANJE NA CESTAMA

Prekid prometa na državnoj cesti DC20 u Štefancu zbog prometne nesreće

27.10.2018 u 08:57

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC20 u mjestu Štefanec, obilazak je Štefanec-Ivanovec, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Mokrih i skliskih kolnika mjestimice ima u dijelu središnje Hrvatske, Lici, Gorskom kotaru, Dalmaciji, Hrvatskom primorju i Istri. Magla smanjuje vidljivost u Gorskom Kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika i redovitog održavanja. Vozi se uz privremenu regulaciju, pa vozače iz HAK-a pozivaju na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje ograničenja brzine u zoni radova.

U Hrvatskoj, kao i u većini europskih zemalja, posljednjeg vikenda u listopadu, u noći 27./28. listopada, satovi se pomiču jedan sat unatrag i time počinje zimsko računanje vremena što je regulirano Uredbom o ljetnom računanju vremena u 2018., 2019., 2020. i 2021. godini.

Hrvatski autoklub upozorava vozače da tijekom zimskog računanja vremena na motornim vozilima, za vrijeme vožnje i danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla kako je to navedeno u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

  • +9
Autocesta Vrgorac - Ploče Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Zbog prosvjeda migranata zatvoren je granični prijelaz Maljevac, zatvoreni su granični prijelazi Vitaljina i Dvor, zbog radova. Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). U ponedjeljak, 29. listopada od 13 do 17 sati cesta će se zatvarati na 20 do 30 minuta zbog građevinskog miniranja. 

Na graničnim prijelazima prema Bosni i Hercegovini na ulaz se čeka do 10 minuta na prijelazu: Stara Gradiška (Bosanska Gradiška), Slavonski Brod (Bosanski Brod), Metković (Doljani), a na izlaz prema Srbiji 15 minuta čeka se na izlaz Bajakovo/Batrovci.