plovidbeni incident

Pregledan most kod Iloka, zabranjeno stvaranje kolona, evo kako se može prometovati

19.03.2024 u 09:23

Bionic
Reading

Na graničnom prijelazu Ilok i cestovnom mostu Ilok - Bačka Palanka preko rijeke Dunav dopušteno je korištenje mosta za vozila najveće dopuštene mase do 24 tone, a zabranjuje se stvaranje kolona vozila na mostu dok se brzina kretanja ograničava na 30 km/h

U stup mosta početkom godina udario je teretni brod u nadležnosti vlasti Republike Srbije. Ovaj plovidbeni incident obustavio je tada promet zbog potencijalne opasnosti za sigurno prometovanje.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske su se oglasili novim priopćenjem, navodeći kako je udarom plovila u stup mosta koji povezuje granični prijelaz Ilok i Bačku Palanku u Srbiji proveden vizualni pregled mosta od strane Hrvatskih cesta i tom prilikom nisu pronađena oštećenja. No, s obzirom da konstrukcija mosta tada nije u potpunosti pregledana, dopušteno je korištenje mosta za vozila najveće dopuštene mase 3,5 tone.

Stigao je novi specijalistički izvještaj o stanju mosta preko Dunava prema kojem se dopušta promet vozila najveće dopuštene mase do 24 tone, ali se zabranjuje stvaranje kolona vozila na mostu, a brzina kretanja se ograničava na 30 km/h.