ODLUKA NA ZAGREBAČKOM SDP-U

Predsjedništvo SDP-a predlaže Ostojića za kandidata za gradonačelnika

19.12.2012 u 21:39

Bionic
Reading

Predsjedništvo SDP-a na sjednici koja je trajala puna tri sata donijelo je zaključak u kojem predlaže Gradskom odboru SDP-a Zagreba da aktualnog ministra zdravlja Rajka Ostojića kandidira za gradonačelničkog kandidata na predstojećim lokalnim izborima

Pred novinare je nakon završetka sjednice Predsjedništva vidno potresen, drhtavog glasa prvi izašao Davor Bernardić

'Ja sam borac po prirodi, nisam čovjek koji odustaje. Takav sam po prirodi, ali Predsjedništvo SDP-a ima pravo donijeti političku odluku. Gradski odbor bit će sazvan drugi tjedan.

I on će razmotriti odluku Predsjedništva SDP-a koje je iznijelo svoj stav. Uvjeren sam da će zagrebački SDP pobijediti na izborima u svibnju', kazao je kratko Bernardić odbivši odgovarati na novinarska pitanja, nakon čega se povukao nazad u SDP.

Neslužbeno se doznaje da su na Predsjedništvu najglasnije bile Milanka Opačić i Marina Lovrić koje su, uz žestoke kritike Bernardića, tražile trenutno raspuštanje zagrebačkog ogranka. No kada su novinari okupljeni pred središnjicom stranke na Iblerovom trgu upitali Lovrić je li to istina, ona im je kazala da su 'krivo informirani'.

Novinarima se obratio i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina koji je kazao da je 'Predsjedništvo donijelo odluku koja je dobra za Zagreb, SDP Zagreba i kolegu Bernardića'.

Upitan podržava li ona Bernardića ili dio stranke koji bi na mjestu kandidata želio vidjeti Ostojića, Komadina je rekao da je on 'za SDP'.

Novinare je zanimalo i s kojim je to argumentima Predsjedništvo SDP-a odlučilo da je Ostojić bolji kandidat od Bernardića, no Komadina je izbjegao odgovor kazavši da je stranka sve rekla u priopćenju.

Rajko Ostojić
je poput predsjednika stranke Zorana Milanovića novinare odlučio zaobići izašavaši na stražnji izlaz iz zgrade. Neslužbeno se doznaje da je Milanović od članova Predsjedništva pojedinačno tražio da se izjasne, te da su ruku u zrak protiv Bernardića, a za Ostojića dignuli svim osim čovjeka za kojeg su prije nekoliko mjeseci tvrdili da je najbolji izbor za Zagreb.

Zagrebački gradski odbor SDP-a odluku bi, dakle, trebao donijeti u sljedećih tjedan dana, vjerojatno nakon Božića. Iako im je vrhovno tijelo stranke predložilo da za zagrebačkog gradonačelnika kandidiraju aktualnog ministra zdravlja Rajka Ostojića, teoretski, iako malo vjerojatno, zagrebački SDP može ostati pri ranijoj odluci i za kandidata izabrati Bernardića.

U tom slučaju zagrebačkom bi ogranku najvjerojatnije uslijedilo raspuštanje, imenovanje povjerenika, a nakon toga vjerojatno i potvrđivanje Ostojića kao kandidata.