KONFERENCIJA O SIGURNOSTI

Predsjednica se neće sastati s Trumpovom administracijom

17.02.2017 u 19:46

Bionic
Reading

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na međunarodnoj konferenciji o sigurnosti u Njemačkoj ipak se neće bilateralno susresti s predstavnicima Trumpove administracije. Iduća tri dana u Münchenu traje sigurnosna konferencija koja je okupila vodeće političare i sigurnosne stručnjake svijeta

Na konferenciju je stigla i prva postava nove američke administracije.

Na pitanje N1 televizije hoće li se susresti s predstavnicima američke administracije budući da je nedavno bila na poslovnom putu u SAD-u, odgovorila je: 'Tijekom putovanja u Sjedinjenim Američkim Državama sam raspravila brojna pitanja, tako da u ovom trenutku nemam neku potrebu inzistirati na tom sastanku. Razumijem da je potpredsjednik sutra ovdje samo nekoliko sati i da će se prioriteti određivati, kako vam to biva u međunarodnim odnosima, prema državama koje su problematične ili su veliki strateški partneri koji puno pridonose'.

Navela je da nema formalno dogovorenu bilateralu, ali i da joj je raspored za sutra prilično popunjen.

'Zapravo, imam sastanke gotovo do ponoći. Vjerujem da će biti prigode rukovati se i razmijeniti nekoliko rečenica. Uvjerena sam u nastavak dobre suradnje između SAD-a i Hrvatske i uvjerena sam u naše strateško partnerstvo koje će se nastaviti', zaključila je Grabar Kitarović.