SUSRET S MLADIMA

Predsjednica otkrila da 'ne želi biti fikus'

12.08.2015 u 13:06

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u sprintu nastavlja sa svojom privremenom epizodom u Dalmaciji: nakon što je u utorak u jednom danu obišla Hvar, Korčulu i Pelješac, u srijedu je opet došao red na splitske sastanke. Primila je Savjet mladih Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita, s njima proćaskala pred kamerama povodom Međunarodnog dana mladih i potom nastavila s obilaskom Županije. Nije bilo izjava, a ni novinarska pitanja nisu bila dozvoljena

Predsjednica je s mladima podijelila svoju zabrinutost zbog iseljavanja stanovništva i kontinuiranog starenja nacije, ali tvrdi da 'posao nije jedini problem jer treba mijenjati sveukupnu društveno-političku klimu'. Ona se, dakako, zalaže za zdravo domoljublje, poštovanje, kulturu dijaloga, optimizam i vjeru u domovinu. Ali i za reformu obrazovnog sustava.

Još jedno Vijeće?

Predsjednica je najavila da će pri svojem uredu utemeljiti Vijeće koje će se baviti rješavanjem demografskih poteškoća u Hrvatskoj. Nije govorila o tome tko će biti članovi Vijeća. (md)


'On može biti bolji i treba pratiti svjetske trendove i tržište rada', kazala je i pozvala na konsenzus oko demografske politike. Osim toga, dodala je, pogrešan je stav da država treba otvarati radna mjesta, već treba poticati mlade da ulaze u poduzetništvo i raznim mjerama poticati poduzetnike.

'Ne želim biti fikus, kako su neki govorili, nego aktivno raditi i poticati bolje društvo', izjavila je predsjednica.

'Život u Splitu može biti predivan, bit će to jedan od najboljih gradova za život. Samo da se digne gospodarstvo', predvidjela je Grabar Kitarović.