brzojav sućuti

Predsjednica o Dorici Nikolić: Politiku je činila plemenitim zvanjem

05.07.2019 u 20:47

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović uputila je u petak izraze sućuti obitelji Dorice Nikolić, dugogodišnje članice HSLS-a, bivše saborske zastupnice i državne tajnice koja je "politiku činila plemenitim zvanjem"

U brzojavu sućuti je istaknula kako je sa žaljenjem primila vijest o njezinoj smrti.

"Uključivši se u hrvatski politički život u sam osvit demokracije, bila je osoba koja je politiku činila plemenitim zvanjem, kako djelovanjem u svojoj stranci HSLS-u, tako i kao zastupnica u Hrvatskome saboru i Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Obnašajući razne dužnosti, bila je uvijek otvorena za dijalog, ujedno dosljedna u svjedočenju svojih političkih i moralnih uvjerenja. Pamtit ćemo je kao dragu osobu, nesebično posvećenu napretku svojega Grada i Domovine. Pridružujući se svima koji su je poštovali i voljeli, izražavam vam svoju iskrenu sućut", stoji u sućuti hrvatske predsjednice obitelji preminule Dorice Nikolić.

Dugogodišnja HSLS-ovka, bivša saborska zastupnica i državna tajnica Dorica Nikolić umrla je u 72. godini. Rodila se 1948. u Zagrebu, gdje je i odrasla. Diplomirala je germanistiku i talijanistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, ali umjesto karijere u školi, gdje je neko vrijeme predavala, okrenula se politici. HSLS-u se priključila na samom početku demokratskih promjena u Hrvatskoj 1989. godine.