AKTIVNO SUDJELOVANJE

Predsjednica ide na zasjedanje Opće skupštine UN-a

16.09.2016 u 14:14

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će u New Yorku na 71. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda od 19. do 23. rujna, priopćeno je u petak iz njezina Ureda. Otvaranje Opće skupštine UN-a održat će se u utorak, a hrvatska predsjednica sudjelovat će u općoj raspravi u srijedu, 21. rujna na temu 'Ciljevi održiva razvoja: Opći poticaj za preobrazbu svijeta'

U sklopu Opće skupštine, Grabar-Kitarović će supredsjedati Okruglom stolu na temu 'Svjetski sporazum o podjeli odgovornosti za izbjeglice: poštivanje međunarodnog prava' i govoriti na plenarnoj sjednici sastanka na vrhu o velikim kretanjima izbjeglica i migranata

U priopćenju se dodaje da je predviđeno sudjelovanje hrvatske predsjednice u raspravi o gospodarskom trošku nasilja nad ženama što će se održati pod supredsjedanjem predsjednica Čilea i Litve.

U sklopu zasjedanja Opće skupštine UN-a održat će se globalni skup na najvišoj razini Partnerstvo za jednake budućnosti ('Equal Futures Partnership') na temu gospodarskog i političkog osnaživanja žena, a njime će predsjedati hrvatska predsjednica.

Tijekom zasjedanja predsjednica Grabar-Kitarović razgovarat će s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-Moonom, a predviđeni su i drugi bilateralni susreti, dodaje se u priopćenju.