katastrofalni požari

Predsjednica Grabar Kitarović uputila poruku sućuti grčkom predsjedniku

24.07.2018 u 20:41

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je u utorak poruku sućuti grčkom predsjedniku Prokopisu Pavlopoulosu zbog brojnih ljudskih žrtava i štete koje su prouzročili katastrofalni požari, priopćeno je iz Ureda predsjednice

"Povodom rasplamsanih požara koji su zahvatili Helensku Republiku i uzrokovali mnoge ljudske žrtve i golemu materijalnu štetu, u ime državljana Republike Hrvatske i u moje osobno ime, primite izraze duboke i iskrene sućuti za sve poginule", navodi se u poruci hrvatske predsjednice.

  • +13
Požar u Grčkoj Izvor: Pixsell / Autor: Christoph Soeder/DPA/PIXSELL

"U ovim teškim trenutcima žalosti za Vašu zemlju, osjećamo duboku solidarnost s prijateljskim grčkim narodom, posebice s onima koji su izravno pogođeni ovom tragedijom i koji su izgubili svoje najmilije i svoje domove. Molim Vas, gospodine Predsjedniče, prenesite izraze naše najdublje sućuti obiteljima stradalih. Želimo brz oporavak ozlijeđenima i nadamo se kako će se građani Helenske Republike uspjeti brzo oporaviti te vratiti svakodnevnom životu", ističe u poruci predsjednica Grabar Kitarović.