SKANDAL U ZADRU

'Prava koja traže homoseksualci ni u ludilu im ne bih dala'

09.04.2013 u 12:49

Bionic
Reading

Obranu magistarskog rada 'Socio-pedagogijske implikacije utjecaja medija na formiranje nekih vrijednosti mlade generacije' na Zadarskom sveučilištu, sad već magistrica znanosti Vedrana Balić začinila je svojim osobnim antihomoseksualnim uvjerenjima, javlja zadarski portal 057info

Na tragu uvjerenja svog mentora dr. Zlatka Miliše, trenutno redovitog profesora Sveučilišta u Osijeku, založila se za to da u škole treba uvesti medijski odgoj, kako bi se mlade generacije znale kritički odnositi prema medijskoj kulturi.

Magistrica znanosti Vedrana Balić iznijela je i poruke koje se odašilju preko medija: sreća i uspjeh mjeri se materijalnim vrijednostima i hedonizmom, bez ulaganja velikog truda. Mlade generacije ne žele prihvaćati odgovornost za svoje ponašanje, što se očituje u anonimnosti koju koriste u internetskoj komunikaciji. No do tih poruka je došla deskripcijom, a ne sociološkom metodom analize sadržaja, otkrila je kandidatkinja na upit sociologa dr. Krešimira Krole.

Pred komisijom koju je predvodio dr. Esad Ćimić, a u kojoj je uz Milišu bio i prof. dr. sc. Ivan Markešić, kandidatkinja je iznijela i svoje osobne stavove s obzirom na iskustvo rada u školi.

Na pitanje mentora da iznese svoje praktične spoznaje, Vedrana Balić je kazala kako su mladi preslika društva koje u njih ne ulaže. 'Odgajaju se lošim primjerom odraslih, škole imaju mali utjecaj, a slabi i utjecaj Crkve. Smatra kako je vjeronauk 'malo nametnut u školi', a seksualni odgoj nameće uvjerenja i stavove mladim ljudima o homoseksualnosti, koje bi trebali preko noći mijenjati. 'Oni će se mijenjati, ali prava koja traže homoseksualci ja im ne bi ni u ludilu dala, pa makar me tužili Iskorak i Kontra', rekla je Vedrana Balić na obrani magisterija na Zadarskom sveučilištu, navodi 057info