SRAZ UMOVA: ZA ILI PROTIV

Pratite debate o EU uživo na tportalu

10.01.2012 u 09:45

Bionic
Reading

Točno u podne u utorak na tportalu započinje prijenos prve od ukupno tri debate o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji, koje će GONG organizirati u sklopu projekta EU IN FORUM – povećanje razumijevanja procesa integracije i članstva u EU uoči referenduma 22. siječnja

Sve tri debate moderirat će cijenjena novinarka i urednica Mirjana Rakić, a u prvoj će mišljenja, stavove i argumente o pitanjima vrijednosnih sustava, suvereniteta, identiteta, temeljnih ljudskih prava i sloboda sučeliti Tvrtko Jakovina i Petar Macut, izvijestila je koordinatorica projekta Jelena Berković.

Sraz Jakovine i Macuta održat će se u utorak 10. siječnja između 12 i 13 sati u dvorani Zagrebačkog plesnog centra na adresi Ilica 10.

Tvrtko Jakovina profesor je svjetske povijesti 20. stoljeća i povijesti Hladnog rata na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Autor je više knjiga i znanstvenih članaka, obrazovao se u Hrvatskoj i inozemstvu te kao gost predavač nastupio na brojnim uglednim stranim sveučilištima. Od 2010. Tvrtko Jakovina član je Savjeta za vanjsku politiku i međunarodne odnose predsjednika RH. Redovito piše za Jutarnji list, tportal i tjednik Globus.

Petar Macut radi kao znanstveni novak na Institutu Ivo Pilar, u područnom uredu u Vukovaru. Nezavisni je političar s diplomom Filozofskog fakulteta Družbe Isusove iz 2008. godine. Trenutno pohađa poslijediplomski studij Hrvatske kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Uži stručni interesi Petra Macuta su hrvatska filozofija i kultura u 20. stoljeću.

Tportal omogućuje prijenos debate uživo, a skraćenu emisiju, koja će u roku 24 sata biti dostupna na internetu za besplatno korištenje i prenošenje u svim medijima, producirat će Fade In.

GONG-ov projekt, u partnerstvu s udrugom Delta iz Rijeke, u najvećoj mjeri sufinancira upravo Europska unija (69.972,50 eura), European Fund for the Balkans, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (5.250 eura) te MVPEI (20.000 kuna).