MNOŠTVO RANJENIH

Poznati ruski bloger raznesen u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu

02.04.2023 u 19:36

Bionic
Reading

Poznati ruski vojni bloger Vladlen Tatarski poginuo je u nedjelju u eksploziji u kafiću u drugom po veličini ruskom gradu, Sankt Peterburgu, potvrdilo je rusko ministarstvo unutarnjih poslova. Ruska novinska agencija TASS citirala je izvor iz policijskih snaga prema kojemu je eksploziju "prouzročila improvizirana eksplozivna naprava skrivena unutar kipa koji je Tatarski dobio na dar"

"Kao posljedica incidenta, jedna je osoba umrla. Radi se o vojnom blogeru Vladlenu Tatarskom. Šesnaest osoba je ranjeno", objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Tatarski, čije je pravo ime Maxim Fomin, imao je više od 560.000 pratitelja na Telegramu i bio je jedan od najpoznatijih vojnih blogera, dajući često kritičke komentare na račun ruskog rata u Ukrajini.

Do eksplozije je navodno došlo u kafiću čiji je vlasnik nekoć bio Jevgenij Prigožin, utemeljitelj privatne vojske Wagner koja se za Rusiju bori u Ukrajini.

Zasad se ne zna tko je odgovoran za eksploziju.

Grupa pod nazivom Cyber ​​Front Z, koja sebe na Telegramu naziva 'Ruske informativne trupe', navela je da je iznajmila kafić za tu večer.

'Dogodio se teroristički napad. Poduzeli smo određene sigurnosne mjere, ali nažalost nisu bile dovoljne', stoji u objavi na Telegramu. 'Sućut svima koji su poznavali izvrsnog ratnog izvjestitelja i našeg prijatelja Vladlena Tatarskog', stoji u priopćenju.