OTKRILA GA KAMERA

Poznat identitet mladog Demona koji napao redara

16.08.2011 u 18:50

Bionic
Reading

Tijekom subotnje nogometne utakmice 1. Hrvatske nogometne lige, između Istre 1961. i Hajduka, 20-godišnji pripadnik pulske navijačke skupine Demoni zaradio je kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu, a još trojica Puljana prekršajne

Naime, oko 21,45 sati, za vrijeme odigravanja utakmice, 20-godišnji Puljanin napao je 24-godišnjeg redara iz Svetog Ivana Zeline, koji je obavljao poslove osiguranja javnog okupljanja. Kako je izvijestila policija, Puljanin je skočio s dijela tribine, gdje su se nalazili pulski navijači i šakom udario redara u predjelu glave, nakon čega se ponovno vratio na tribinu među Demone, no pregledom videonadzora, utvrđen je identitet mladog napadača te će se protiv njega podići kaznena prijava redovnim putem.

Osim tog incidenta, neposredno prije, kao i za vrijeme održavanja utakmice, policijski službenici utvrdili su još tri protupravna ponašanja, izvješćuje PU istarska. Tako je 19-godišnji Puljanin pokušao na stadion unijeti pirotehnička sredstva, a njegovi stariji sugrađani, 30-godišnjak i 31-godišnjak došli su na utakmicu pod utjecajem alkohola; 30-godišnjak je osumnjičen i da je bacao zapaljena pirotehnička sredstva, a protiv sve trojice navijača slijede optužni prijedlozi radi počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim terenima.