vrEMENSKA PROGNOZA

Pozdrav babljem ljetu: Stižu kiša i grmljavina, obilne oborine i pad temperature

02.11.2022 u 09:29

Bionic
Reading

U srijedu će u Hrvatskoj biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima te manje toplo, najavljuje Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). U četvrtak će mjestimice biti malo kiše, ponajprije u jutarnjim satima u zapadnim i sjevernim predjelima, dok se u petak te osobito subotu očekuje česta kiša, ponegdje i grmljavina, a lokalno je moguća i obilnija oborina

U unutrašnjosti će u petak zapuhati slab i umjeren jugoistočnjak, a u subotu će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će potkraj četvrtka zapuhati jako i olujno jugo koje će u subotu slabjeti i na sjevernom dijelu okrenuti na buru, prognozira DHMZ.

'Malo toplije od prosjeka na kopnu će biti do petka, zatim pad temperature. U četvrtak pritom uglavnom suho, a na istoku i sunčanije, a u petak će sa zapada doći jače naoblačenje s kišom. Oborina na zapadu ponegdje i obilnija. Vjetar u početku slab, a nakon jugistočnjaka u petak, u subotu će zapuhati umjeren sjeveroistočnjak.

U Dalmaciji u četvrtak sunčanije, na sjevernom Jadranu ponegdje malo kiše. Zatim na Jadranu promjena vremena - promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom i grmljavinom te mjestimice obilnom oborinom. U petak jako do olujno jugo, koje će pratiti nepovoljni biometeorološki uvjeti, u subotu će slabjeti i okretati na buru. Dnevna temperatura u postupnom padu', prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Drugim riječima, bablje ljeto konačno dolazi svom kraju.

  • +3
Na gradskim plažama u Zadru mnogi još uvijek uživaju u kupanju i sunčanju Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc