velika površina

Požari u Šibensko-kninskoj županiji su pod nadzorom

02.08.2022 u 22:57

Bionic
Reading

Pod nadzorom vatrogasaca je nekoliko požara otvorenog prostora koji su u utorak oko podneva buknuli u Šibensko-kninskoj županiji, a vatrogasci će na požarištu ostati tijekom cijele noći

Zračne snage napustile su požarište, a vatrogasci ostaju na terenu na čuvanju i sanaciji tijekom cijele noći, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

"Nemamo otvorene linije vatre, ali površina je dosta velika. Moramo biti obazrivi i voditi računa o kompletnom požarištu koje je negdje oko 400 hektara", rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić za Hrvatski radio.

Velik dio terena je nepristupačan za vatrogasna vozila zbog uskih šumskih puteva, a od samog početka požara vjetar je tijekom dana 50 puta mijenjao situaciju pa je bilo dosta teško, dodao je.

Dukić je izrazio nadu da će vatrogasci požar uspjeti držati pod kontrolom tijekom noći.

  • +2
Požar kod Vodica pod kontrolom Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic

U utorak su buknula dva požara na Jadranskoj magistrali u blizini Vodica, koja su se kasnije spojila i prijetila kućama, i jedan u blizini industrijske zone Podi kod šibenske Dubrave te su u gašenju bile angažirane sve raspoložive županijske vatrogasne snage te zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

Požare je gasilo stotinu vatrogasaca, četiri kanadera i tri Air Tractora.

Požar kod šibenske Dubrave je stavljen pod kontrolu poslijepodne, a požari kod Vodica predvečer.

  • +23
Veliki šumski požar između Vodica i Jadrije Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

Zbog povoljnije situacije, većina zatvorenih prometnica navečer je pušteno u promet, a po informacijama od 22,30 sati, ostala je zatvorena još jedino cesta D-27, tzv. benkovačka cesta prema Gaćelezima.