ULICA BOŽIDARA ADŽIJE

Ugašen požar u Zagrebu: Vatra zahvatila krov pivnice, na terenu 32 vatrogasca sa devet vozila

23.04.2019 u 10:18

Bionic
Reading

U jutarnjim satima izbio je požar na adresi Ulica Božidara Adžije 16 u Zagrebu, a ugašen je oko 11.15 sati, potvrdili su vatrogasci za tportal. Požar je zahvatio pivnicu Budweiser, ostao je unutar zgrade i brzo je lokaliziran

Jake vatrogasne snage upućene su na teren, gdje se oko 11 sati nalazilo devet vozila sa 32 vatrogasca. U 11.40 sati potvrđeno je tportalu da su i nakon gašenja požara svi još uvijek na lokaciji. Radi se na raščišćavanju terena i sanaciji požarišta.

Dojava o požaru zaprimljena je u 9.46 sati.

  • +24
Požar u pivnici Budweiser Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Kako je izvijestio zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama (UHS), požar se zadržao unutar zgrade i brzo je lokaliziran.

'Za vrijeme požara u zgradi su se nalazile četiri osobe koje su na vrijeme napustile zgradu. U prizemlju zgrade nalazi se restoran koji je trenutno zatvoren. Na terenu su Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Policijska uprava zagrebačka i Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Nakon očevida Policijske uprave zagrebačke znati će se uzrok požara', izvijestili su iz UHS-a.

Krov te pivnice gorio je i u prosincu 2017. godine, kada je medicinska pomoć pružena jednoj osobi zbog udisanja dima.

Mediji su tada izvijestili da se, prema prvom izvješću, radilo o požaru u ventilacijskom kanalu pivnice zbog čega je požar manjim dijelom zahvatio dio krovišta.