PLAMENA NOĆ

[VIDEO] Požar na skradinskom području gasi 40 vatrogasaca, nagorjela jedna kuća; gori i kod Polače

10.08.2022 u 22:55

Bionic
Reading

Četrdeset vatrogasaca gasi požar koji je u srijedu nešto poslije 20 sati izbio na širem šibenskom području, doznaje se u šibenskom Županijskom centru 112. Buknulo je u mjestima Međare i Cicvare - sjeverno od Skradina. Istovremeno, požar je zaprijetio kućama nešto sjevernije, u Polači

Vatrogasci su dojavu o požaru na području oko Međara dobili u 20:18 sati. Na terenu je 40 vatrogasaca, a vatra se dosta brzo širi, rekao je dežurni operater.

Vatra se približila kućama, na jednoj je oštećen krov.

'Vidio sam da nešto gori pa sam dojurio ovdje s prijateljima. Gasili smo, uspjeli smo nešto napraviti. Ništa nije izgorjelo na kućama osim jednog krova malo. Zvali smo vatrogasce kad smo vidjeli da gori i stigli su nakon 20-ak minuta iz Skradina i Vodica', rekao je Mićo Brajković iz Lađevaca kod Skradina.

U Dnevnik 3 HTV-a s požarišta javio se novinar Hrvoje Gunjača. Razgovarao je sa županijskim vatrogasnim zapovjednikom Darkom Dukićem.

'Sada je stanje dosta dobro, dio koji je bio kod mjesta Cicvare sada je otklonjen. Vatra je ušla u jednu kuću i to smo vrlo brzo sanirali. Sad imamo samo 100-tinjak metara otvorene vatre na zapadnoj strani i nadam se da ćemo je vrlo brzo riješiti', rekao je Dukić.

'Nažalost, na Dinari imamo još jedan požar i vidjet ćemo tijekom sutrašnjeg dana što ćemo moći napraviti', dodao je.

Na pitanje hoće li ujutro pozvati zračne snage ili one moraju ići drugdje Dukić je rekao da za ovaj požar kod Skradina, kako stvari stoje, neće trebati zračne snage, no za požar na Dinari će procjenjivati situaciju.

'Tražili smo i danas zračne snage, međutim, orkanska je bura, velike su turbulencije i zračne snage nisu mogle djelovati, pa su vatrogasci JVP-a Knin i DVD-ova Knin i intervencijske snage na tom požaru i bit će tijekom noći', istaknuo je Dukić.

U međuvremenu, vatrogasci su objavili i snimku požara kod Polače u Zadarskoj županiji, gdje se vatra približila kućama.

'Uskoro ćemo požar staviti pod nadzor. Nema drame. Objekti su bili ugroženi, no vatrogasci su otklonili opasnost', kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Mate Rudić u 22:20 sati za portal Dalmacija Danas.

Vatra se brzo proširila nošena vrlo jakim udarima bure, a intervenirala su sva područna društva: JVP Benkovac, JVP Biograd na Moru, DVD Polača, DVD Pakoštene i DVD Sv. Filip i Jakov. Na požarište je upućena Intervencijska vatrogasna postrojba iz Zadra.